Κορωνοϊός-Σουηδία: Σε χαμηλό βαθμό τα περιοριστικά μέτρα - Οι αρχές εξηγούν

by Γιάννης Διαμάντης

Σε περιορισμένη κλίμακα βρίσκονται τα περιοριστικά μέτρα κατά τη εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Σουηδία, με τις αρχές να ακολουθούν το πρότυπο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, τα μπαρ και τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά, ενώ το ίδιο ισχύει για τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.

Αναφερόμενος στην ακολουθούμενη πολιτική της χώρας, ο Πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε διάγγελμα προς τους πολίτες: «Ο ιός εξαπλώνεται όλο και περισσότερο. Η ζωή, η υγεία και οι θέσεις εργασίας τίθενται σε κίνδυνο. Στο εξής περισσότεροι άνθρωποι θα νοσήσουν και περισσότεροι θα πουν το τελευταίο αντίο στους ανθρώπους τους».

Μάλιστα, ο επιδημιολόγος και σύμβουλος του ΠΟΥ, Γιόχαν Τζιζέσκε, συμβούλεψε τους Σουηδούς να βγουν από το σπίτι και να απολαύσουν τον ήλιο. «Πάρτε έναν φίλο και περπατήστε κρατώντας απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο. Μην αγκαλιάζεστε. Είναι κακό για την υγεία σας να κάθεστε στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά.

Η σουηδική κυβέρνηση έχει συστήσει στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους, αποφεύγοντας τις περιττές εξόδους και τις επαφές με ηλικιωμένους. Ταυτόχρονα, συστήνεται στους αρρώστους και σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα να μην μετακινούνται.

Όσον αφορά τα κρούσματα, η Σουηδία έχει ανακοινώσει 2.536, την στιγμή που οι νεκροί ανέρχονται στους 62.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments